Tips!

0kommentarer

Nu har jag ordnat matlådorna, det blev lax med paprikabulgur,grönsaker och lite kryddad kesella i den ena och så blir det lasagne i den andra! Tror det blir mumsigt!
Och eftersom jag hoppas det är lika gott som det ser ut så tänkte jag tipsa er som kanske har idètorka på god och nyttig mat.
 
Till en person:
  • 100g lax
  • 25g bulgur (okokt)
  • minimum 100g grönsaker
  • 25g kesella/kesam som jag kryddat. Här skulle det egentligen ha varit keso men valde kesella istället.
Lägg laxen i en ugnsform där du lagt ca 1 msk vatten och citronsaft. (Jag valde att krydda laxen också.)
Koka bulgurn enligt förpackningen med ca 1 msk paprikapulver. Woka grönsakerna. Klart!
 
 
Detta är innan lasagnen åkte in i ugnen.
Recept till 4 pers:
  • 600g nötfärs, max 10%
  • 1 zucchini
  • 1 paprika
  • 1 rödlök
  • 500g lättkeso
  • 400g krossade tomater (utan socker)
  • valfria kryddor.
Bryn färsen i en kastrull, blanda i krossade tomaterna. Tillsätt kryddor. Låt småkoka i 10 min. Skiva upp zucchinin, löken och paprikan. Ta fram en ugnsform; Lägg köttfärsen i botten, lägg på zucchinin, paprikan,löken och hälften av keson. Gör om detta igen så det blir två lager! In i ugnen på 200 gr i 25-30 min. Bon appetit!
 
Det ska tilläggas att alla mått är till en som ska ha ett kaloriintag på 1500kcal/dag. Just so you know! Är du man får du bara plussa på lite extra på allt. 

Kommentera

Publiceras ej