Ser ni rubriken???! Dag 30 av 30 dagar :-)
Själva Fitnessfighten är nu över, men min egna fight fortsätter!
 
Denna månaden har gått rykande fort! Imorgon kl 9 ska jag träffa Line på jobbet, då ska vi göra den sista avstämningen. Väga, mäta, ta bilder och det som jag är mest nyfiken på: InBody analysen. Är så ruskigt nyfiken på vad som har skett inne i kroppen på 30 dagar! :-)
Imorgon kommer jag återkomma med en uppdatering på vad slutresultatet blev och tankar överlag om denna månaden och detta konceptet!
 
Som sagt, det är nu FIGHTEN börjar!! Nu fortsätter resan :-)
 
Idag gick jag efter mottot "Just do it"... Försökte pränta in i mitt huvud iaf ;-) Det var riktigt tungt att träna idag! Det känns att vi är inne på den 29e dagen i rad med träning.. Men snart är fighten över och då blir det enligt min egna plan! :-) Det blir inte så olikt det jag gjort nu, men inte träning varje dag. ca 5 ggr/ vecka, när det kommer till hård träning. Kosten har jag tänkt fortsätta med, eftersom det ändå fungerar såpass bra. Tänkte göra det till en tävling gentemot mig själv, hålla mig borta ifrån socker och sådant skit så länge som möjligt :-) Kring kosten vidare funderar jag över att ev ha en dag i veckan som jag inte är lika sträng som de andra, men fortfarande inte förstöra allting genom att stoppa i mig det värsta tänkbara!
 
 
 
Detta är så otroligt mumsigt!! Keso,banan och kanel, yummie in my tummie!
Mina.armar..........................................!!
Brassade på med vikt eftersom jag ändå tränat upp kroppen nu, och när vi gick igenom överkroppen (bröst,biceps och triceps) så pumpade det på ordentligt i mina underarmar i slutet! Jag pressade mig igenom bicepsdelen och när vi skulle å över på mage, så trodde jag att mina underarmar skulle sprängas!! Satan i gatan vad det pumpade i dem... Men det gick över efter ett tag som tur var :-)
 
Haha, nu ska jag dela med mig om något som kan hända vem som helst... Mitt under cardiopasset känner jag att det rör runt lite i magen, får till slut ge med mig och springa ut till toaletten, inget kommer..... Springer in igen och försöker koncentrera mig på annat. SEN, när vi stretchar då jävlar brakar det loss i magen.... Tänker att, okej, nu måste jag bara ut till närmaste toalett... Men det var inte så farligt som det kändes ;-) Efter det besöket kunde jag gå tillbaka in och koncentrera mig på att pumpa lite järn! Tack!
 
Kvällens to do:
Laga matlådor
Förbereda frukosten till imorgon
Duscha
Sova
 
 
 
Puss och kram/ Champagneflaskan.....
Nu springer dagarna bara ivæg! Herre jøsses :-)
 
Nu ær det bara 2 dagar kvar, 1 december ær på ingång vilket innebær att det snart ær JUUUUUUL :-) Jag har inte træffat min familj sedan augusti så jag ser verkligen fram emot att komma hem till Skøvde i jul och bara mysa med alla! Och alla mina fina vænner såklart! Nær jag kommer hem dagarna innan jul så startar julledigheten med julfest, tillsammans med vænnerna <3 Kænner på mig att det kommer bli grymt! 
 
Idag ær jag otroligt seg i humøret och kroppen, har ingen som helst lust till att træna upplægget sen, men jag ska ændå træna så då satsar jag på att få plats på Line's timer. Cardio Energy 40min och ELIXIA Power 40min, kondition føljt av styrka! Personligen så ælskar jag att gå på pass, men då med en duktig instruktør och bra musik såklart, iallafall nær det kommer till kondition. Styrketræning har jag inte trænat så mycket innan jag kom till Norge før ca 2 år sedan, men fått upp øgonen mer och mer før det nu, och jag ælskar't! Det trænar jag helst ute i studion, med någon eller før mig sjælv. Det ær otroligt hærligt vissa dagar att bara stoppa in musik i øronen och gå in i sin egna lilla bubbla :-)
 
Det ær næstan som en liten "milstolpe" nær man upptæcker små saker som ændå betyder mycket.. Igår nær jag skulle ta på mig mitt pulsbælte så var jag tvungen att minska på det, vem behøver en våg egentligen? :-)
 
Hej Svejs!
Nu har vi gått in i sista helgen av FF.. Och det är dags att böra tänka ut en plan för hur det ska se ut efter FF. Jag funderar starkt att hoppa på deras 6månadersprogram, det är så mycket enklare när du har något att följa och då vet jag att jag kommer komma i mål!
Vad är då mitt mål? Som jag sagt tidigare, bli av med skalet och nå min målvikt (siktar först och främst mot 70-75kg). Jag vill känna mig stark och fit! Och för min egen skull ska jag komma dit! Nu är snart "den värsta" biten över, att komma igång och göra sig av med dåliga vanor och rensa kroppen på socker och skit.
 
En av de största vinsterna med den här fighten har varit att jag har vant av kroppen allt socker, (det sägs att det tar ca 3 veckor för att bli av med ett beroende!) jag har också kommit igång med träningen och börjar känna kontroll och styrka! Men, det som är mest kul: Jag känner mig inspirerad och trivs väldigt bra i den här "nya" världen, vi kan kalla den hälsovärlden! Jag har en lång lista där jag sparar mina favoritbloggar, den senaste tiden har det fyllts på med massor av hälsobloggar. Och jag älskar att få ha en stund för mig själv med dessa bloggarna, jag blir taggad och inspirerad till att fortsätta mitt nya hälsosamma liv! Det gör att man kämpar lite extra under träningen när man tror att man egentligen inte klarar de 2 sista övningarna, men jo det gör man! Hallå, det tar liksom 10 sek?!
 
Idag när jag var mitt under träningen så slog det mig, jag klarar ju av att pusha mig själv! Jag kan ju om jag vill! Det är en grym känsla när du tar i så du nästan sprängs och svetten bara rinner :-)
 
Imorse hade jag ställt klockan kl 08.00, och det var så svårt att ta sig ur sängen.... Snoozade till kl 08.30, låg under täcket och funderade på om jag verkligen skulle gå på Cardiopasset med Line som jag hade tänkt.... Men så fick jag bara ta tag i mig själv och bara gå upp ur sängen, fick i mig ett mellanmål och gick ner till jobbet för att träna. På vägen ner drack jag såklart Fres ;-)
  Och HERREMINGUD, idag orkade jag mer under passet till Line än tidigare! När det kom till refrängen av låtarna då det var konditionstoppar, då bara small det, jag hoppade och kände en helt annat spänst än tidigare. Är helt övertygad över att det var tack vare Fres:en! Jag älskar Cardio Energy-passet kl 09.30 varannan lördag med Line, salen fullkomligt kokade!!! Precis rätt vald musik, älskar hela programmet som Line satt ihop, och rätt instruktör som bara sprudlar av energi! Line: Du är helt rå!!! :-) Efter det passet gick jag ut i studion och körde igenom styrketräningen i 1 tim. Var inte så taggad först men bestämde mig bara för att göra det, och att göra det bra! Grymt nöjd med dagens träning :-)
 
Nu känns det som att jag har tappat tråden i det här inlägget haha, men hade visst en hel del att få ur mig :-)
Sweat is fat crying!
 
Två bra saker med dagen :-)
Nr 1:
Idag var det eldprovet för Fres, brustabletten jag berättade om igår. De dagar jag går upp kl 05.00 är jag helt orkeslös när jag slutar jobbet och är så trött, tidigare träningar har jag inte klarat av att pressa mig själv och finna fokus som andra dagar. MEN, idag tog jag mirakel-brustabletten, och jag ljuger inte när jag säger att jag kände mig så mycket piggare efter! OCH, jag klarade att prestera precis som andra bra träningsdagar! :-)
 
Nr 2: Jag köpte nya träningsbyxor idag och de var så sköna att träna i, grymt material! Kändes som om jag inte hade något på mig haha.
 
 
FRES - en svag smak av redbull och lite salt i eftersmaken. Men den är god!
 
Känslan när man känner att man har fokus och är stark, den är grym! Hade en av mina bra träningar igår, har nog hjälpt på att "vilat" lite från upplägget och tränat annat. Igår tyckte jag det var kul igen :-) Och herremingud så jag svettades!! Rann konstant under hela passet.. Älskar't! Ett bra tecken på att förbränningen är på bra nivå.
 
 
Idag innan träningen fick jag en brustablett, som jag skulle blanda i vatten,av min kollega som heter Fres och innehåller koffein. Har inte velat testa det tidigare för det står att det innehåller sötningsmedel, men enligt min kollega, som är PT, var det ingen fara! Tanken med brustabletten är att den ska ge dig en ordentlig energiboost och få dig att prestera bättre! Perfekt att ta till de dagar man känner sig down och energilös.
Hur fungerade det på mig då? Jo, jag som inte har druckit så mycket kaffe senaste tiden fick en koffeinkick haha. Kände mig helt speedad och som en duracellkanin utan kontroll! haha Men det släppte efter en stund och jag vill påstå att det fungerade :-) Jag kände skillnad på energin före och efter jag drack brustabletten, och jag pressade mig själv. Vilket jag säkert inte hade gjort om energinivån hade varit låg. Så ja, detta verkar nästan to good to be true! ;-) Lite osäker på om det finns i Sverige... Väldigt dumt i så fall. Men får köpa på mig ett rejält med lager!
 
Idag gjorde jag avstämning, och efter i måndags kändes det lite bättre!
Resultat från dag 10-20:

Vikt:
-1,7kg (Totalt -4,7kg)
Över bysten: -4cm (Totalt -8cm)
Midja: -4,5cm (Totalt -10cm)
 
Och med gårdagens samt dagens träning känns det som att jag är tillbaka igen! Motivationen och den rätta kämparinställningen är tillbaka!
Så nu ska jag lägga i en högre växel och kämpa in i det sista! :-)
 
 
 
 
Det går inte obemärkt förbi att motivationen inte är på topp. Kan tyckas att det blir en del "klagande" här, men detta är mitt sätt att få spy ur mig hur jag känner.
 
Jag önskar att jag kunde säga att fighten är guld och gröna skogar och att allt går smärtfritt. Men i ca över en vecka har jag nu känt som jag har gjort... Jag har inte varit i form/mått bra, omotiverad, energilös. Allt som allt så är det något som inte stämmer! Och när man inte kan sätta fingret på exakt vad det är så är det fruktansvärt frustrerande!! Igår tex gick jag hem efter jobbet utan att ha tränat för att jag mådde riktigt illa och kände hur det susade i huvudet, kände mig svag.. Tog en promenad hem, lite frisk luft är alltid bra. Och sen släppte det, förutom att jag ibland känner lite kramper i magen, men inget nämnvärt egentligen. I söndags gick jag på en cardiotime på 40 min, planen var att träna upplägget på 1 tim efter jag var klar på jobbet, men det gick inte... Hade ingen kraft kvar.
För vissa kanske detta låter som dåliga ursäkter eller att man inte anstränger sig, vet ni vad? BITE ME! Jag blir oerhört frustrerad och besviken över att inte kunna träna och få uppnå de resultater jag vill!
 
Idag är det dag 20, skulle imorse ha gjort en avstämning. Men var så nyfiken igår morse att jag vägde mig då, och då blev jag frustrerad om något... (jag tänkte ändå göra en ordentlig avstämning imorgon) Jag hade förväntat mig bättre resultat, även om jag inte tränat på upplägget varje dag så har jag ändå tränat när jag har kunnat. OCH, jag har skött kosten till punkt och pricka. På det planet är jag riktigt stolt, har inte fuskat någon gång! Och igår var första gången som jag ens drack bubbelvatten på ca 3 veckor, annars har jag bara druckit vatten. Få tal ggr lite mjölk när jag ätit gröt till frukost.  Jag har inte ens tuggat ett endaste tuggummi! Nada! Då förväntar jag mig ändå att må bättre än vad jag gör just nu...
 
Så, nu fick jag ur mig lite galla... Ska tagga till för att gå ner till jobbet och träna innan jag ska ha sista coachingen med Kristin och jobb!
 
Hej Svejs!
Jag vill starta detta inlägget med att berätta hur tacksam jag är för att jag har de kollegorna jag har! Så omtänksamma och goda kollegor som vill ens bästa!
 
De som känner mig vet att jag är en person full med känslor och jag har sagt detta förr, men har jag bestämt mig för något så ska det genomföras, kosta vad det kosta vill! Och det är både på gott och ont såklart..
Sedan innan förra helgen har jag kämpat otroligt mycket för att hålla huvudet och humöret uppe. Jag har varit omotiverad,orkeslös och pressat mig igenom träningen.. Jag är av den naturen att jag avskyr att klaga och berättar gärna inte hur det egentligen ligger till, därav försöker jag hålla uppe en fasad genom att låtsas som att det är bra, trots att alla frågar hur det är och hur det går. Men jag har också lärt mig att det bara är dumt att inte be om hjälp. Därför har det varit perfekt att jag av ren slump ska vara en kollegas hjälp när hon nu ska slutföra sin coachingkurs hon läser, jag ser det snarare som att det är jag som får hjälp! Jag har testat en hel del att bli coachad och älskar det!
 
I torsdags hade vi samtal 2/3 och det gjorde nytta även denna gången... Tänk att ett par frågor, de rätta frågorna, kan göra så stor nytta!
 
Rent psykiskt sett är denna Fighten riktigt tuff för mig... Och sliter jag psykiskt så går det såklart ut över min fysiska prestation, jag klarar inte att utföra träningen så som jag vill och det gör att jag blir ännu mer frustrerad och känner hopplöshet, det blir en ond cirkel tillslut. Med hjälp av Kristins hjälp kom jag fram till att det blir för rutinmässigt för mig att köra FF-upplägget varje dag, så fram tills tisdag ska jag fortfarande träna varje dag men inte samma upplägg varje dag. För mig är det helt oaktuellt att kasta in handduken, trots att det enligt några kanske är smart val när man faktiskt inte mår bra, men jag ser det som ett stort nederlag och skulle bli otroligt besviken på mig själv. Därför får jag nu försöka att gå en annan väg än det jag tänkt, för i mål ska jag ju!
 
Igår hade jag en PT-time med Hege, och det blev annan typ av träning än FF. Det var otroligt härligt! Jag gillar att göra nya typer av övningar, det är spännande. Jag bad henne om att få träna där jag ännu inte är stark, bla triceps. Och tro mig, hon tog mig på orden ;-) Tre tricepsövningar x tre gånger..... Idag har det värkt i hela kroppen, och det är så skönt! Men också helt jävligt haha. Jag vaknade också upp med en förkylningskänsla i kroppen, inte okej! Jag är livrädd för att bli sjuk nu... Men ska peppra mig själv med positiva tankar och ingefärathé, så ska jag mota förkylningen :-)
 
 
Över till något annat, jag gjorde nya matlådor ikväll. Ugnsbakad lax och mos på morötter,broccoli och potatis! Fick inspiration av en kollega att testa laga mos av det tillsammans med lax, tror det kommer bli mumsfilibabba! Längtar tills lunch imorgon :-)
Tre potatisar, 2 morötter och ett broccoliskaft. Detta är till 4 portioner
 
Voila´!
Idag blev det promenad och yoga istället för ff-upplägget.. Och även om jag faktiskt kände lite dåligt samvete för att jag inte gjorde upplägget så var det behövligt! Imorgon blir det på't igen och då med PT, det är lyx :-) Perfekt när motivationen tryter lite, så att jag kan bli pushad! Och i helgen har jag avtalt träning med en kollega! :-)
 
 
Viktigt att göra något åt en situation och ta till de hjälpmedel man kan!
 
 
De senaste dagarna har jag haft lite energi och inte varit lika motiverad som innan... Så jäkla typiskt när man verkligen vill något! Och att säga åt mig att göra något annat än det jag tänkt är väldigt svårt.. Jag har ju avtalat med mig själv att träna varje dag, men efter att ha fått lite förnuft ifrån mina kära kollegor idag så väljer jag att avstå från FF-träningen imorgon. Det får bli Yoga och en promenad istället! Om det finns plats så kanske jag sniker mig in på Line's Cardiopass också :-)
 
Anledningen till att det får bli så är att jag fick en dipp idag igen under träningen... Jag bara kände frustration! Klarade inte att kämpa och ge järnet! Och det är inte likt mig... Alltså finns det ingen energi just nu. Kroppen får ju en chock såklart, kör stenhårt med ny kost och hård träning varje dag! MEN, jag tänker inte ge mig... Ska bara lyssna på kroppen. Så med tanken att jag förmodligen kommer kunna prestera mer resten av dagarna om jag tar en "fridag" imorgon, gör att det känns lite lättare att ta fri.
 
Sådana här saker är nog nästan svårare för mig än att följa kosten eller själva träningen. Jag blir så knäckt om det inte blir som jag vill!
Men det är ju när man stöter på hinder och tar sig över dem som man blir starkare :-)
Tiden bara springer iväg.. Snart är dag 12 över!
 
I helgen efter lördagens träning har jag mått halvokej, kände mig lite dålig som sagt i lördags kväll efter träningen.. Kände mig värre än bakfull! Och igår kände jag mig lite dåsig fortfarande... Och jag som inte ens har druckit en enda droppe alkohol?! :-)
Idag gick träningen lite segt... Börjar se ett mönster, de två dagarna i veckan jag börjar kl 6 är jag så trött och sliten att jag inte har mycket energi över till träningen.. Men, det är bara till att acceptera! Får göra så bra jag kan på träningen.
 
Igår gjorde jag kvargplättar igen, men nu med kanelstekta äppleskivor istället. Mums! Mättande och bra mellanmål! De mjuka äppleskivorna var ett bra alternativ istället för sylt, eftersom de fick en mjuk konsistens efter stekningen.
 
 
Igår skulle jag ha lagat matlådor men hade slut på kesella och keso... Det går åt som smör i solsken! Så jag gick och handlade ikväll efter träningen, och blev än en gång uppmärksammad på att det inte är billigt i Norge :-)
Nu har jag fyllt på kylen lite så jag klarar mig denna veckan iallafall!
 
Denna veckan blir det en favorit i repris, samma lunch och middag som förra veckan... Och nu är det dags att ta ut lasagnen från ugnen!
 
Första avstämningen är nu gjord, jag var väldigt nyfiken på vad det skulle visa för resultater, om det skulle bli resultater! Men jag har ju känt en skillnad i kroppen sedan jag startade så något har ju hänt :-)
 
Här kommer resultaten efter 10 dagar (blir egentligen 9 dagar eftersom jag gjorde avstämningen på morgonen);
Vikt:  -3kg
Över bysten: -4cm
Midjan: -5,5cm
Vänster arm: -1,5cm
Höger arm: -2cm
Vänster lår: -1cm
Höger lår: -/+ 0
 
Jag är tillfreds med detta, dumt att inte vara det när jag ändå har kämpat för det! Trots att jag först såg inne på FitnessFighten's facebooksida andra deltageres resultat och att vissa hade högre siffror.. Men så kom förnuftet fram i mig och vi är ju alla olika och förbränner olika! Och nu i starten är det ju mest vätska som faktiskt försvinner, och det är nu som den riktiga förbränningen börjar. Det ser jag fram emot :-) Och dessa siffror ska såklart gå uppåt!
 
Dagens förbränning
 

I eftermiddag när jag kom hem efter träningen och lite jobb har jag haft en helt jävlig huvudvärk... Har knappt kunnat göra något annat än att ligga i soffan,brukar inte ha huvudvärk och inte så extremt. Så ikväll har det varit jag och soffan. 
Efter regn kommer solsken :-) Idag lyckades jag hitta tillbaka till mitt fokus.. Och jag slog onsdagens förbränning, på samma tid dessutom! Jag gillar att konkurera mot mig själv, det får mig att prestera lite bättre.
 
En svettig, lite rödmosig och nöjd tjej!
 
Vad blir det nästa gång? 900?
 

Imorgon är det 10 november, det innebär att en tredjedel av FitnessFighten är gjord.. Förvånansvärt fort har det gått! Det innebär också att det är dags för avstämning, jag är sjukt nyfiken på att se vad som har hänt.. Jag känner att det är en förändring iallafall! :-) Försöker dock inte ha allt för stora förväntningar, men hallå, det har gått 10 dgr?! Vi får se helt enkelt.
 
 
Över till något annat, alltså... Lasagnen var ju sjukt god!!! Perfekt fredagsmys! Hade fått till en perfekt smak på färsen, mums. Och nyttig dessutom, kan ju inte bli bättre?!
 
 
Trots att det är lördag imorgon blir det ingen latmorgon. Ska vara på jobbet och väga/mäta mig kl 9, få i mig ett mellanmål och så tänkte jag gå på ett cardiopass som PT-Line håller i, hoppas hon kör det programmet jag gillar hihi, efter det blir det att få gjort det vanliga ff-upplägget! Efter träningen blir det frukost, byter plats på mellanmålet och frukosten just för att jag ska träna så tätt inpå när jag ätit.
 
 
 
Nu har jag ordnat matlådorna, det blev lax med paprikabulgur,grönsaker och lite kryddad kesella i den ena och så blir det lasagne i den andra! Tror det blir mumsigt!
Och eftersom jag hoppas det är lika gott som det ser ut så tänkte jag tipsa er som kanske har idètorka på god och nyttig mat.
 
Till en person:
 • 100g lax
 • 25g bulgur (okokt)
 • minimum 100g grönsaker
 • 25g kesella/kesam som jag kryddat. Här skulle det egentligen ha varit keso men valde kesella istället.
Lägg laxen i en ugnsform där du lagt ca 1 msk vatten och citronsaft. (Jag valde att krydda laxen också.)
Koka bulgurn enligt förpackningen med ca 1 msk paprikapulver. Woka grönsakerna. Klart!
 
 
Detta är innan lasagnen åkte in i ugnen.
Recept till 4 pers:
 • 600g nötfärs, max 10%
 • 1 zucchini
 • 1 paprika
 • 1 rödlök
 • 500g lättkeso
 • 400g krossade tomater (utan socker)
 • valfria kryddor.
Bryn färsen i en kastrull, blanda i krossade tomaterna. Tillsätt kryddor. Låt småkoka i 10 min. Skiva upp zucchinin, löken och paprikan. Ta fram en ugnsform; Lägg köttfärsen i botten, lägg på zucchinin, paprikan,löken och hälften av keson. Gör om detta igen så det blir två lager! In i ugnen på 200 gr i 25-30 min. Bon appetit!
 
Det ska tilläggas att alla mått är till en som ska ha ett kaloriintag på 1500kcal/dag. Just so you know! Är du man får du bara plussa på lite extra på allt. 
8 dagar tog det tills jag skulle möta ett hinder.
Träningen var psykiskt tuff idag... Klarade inte att hitta mitt fokus. När det inte går som jag vill så blir jag förbannad,besviken och ledsen.. Då ska man ju vända det till något positivt,men det gick inte idag. Vart har min tillståndsstyrning tagit vägen?! Tror att dagsformen har något med det att göra, blev inte alls mycket sömn inatt så har varit sjukt trött idag. Gick och vilade lite efter lunchen ihopp om att jag skulle kunna tända till för att ge järnet under träningen,haha så typiskt mig som vill prestera 110% hela tiden, varje dag. Och när det inte går så blir jag förbannad, då är hela världen åt helvete.
 
Jag märkte redan vid första cardiodelen, jobbade med tankesättet för att kunna finna fokuset.. Men in i första styrkedelen hade jag så stor lust att bara kasta vikterna åt pipsvängen och skrika, yepp thats me! ;-) Jag gjorde dock inte det, utan körde vidare och tänkte att jag ändå skulle genomföra det. Efter andra cardiodelen försökte jag vända det till något positivt genom att ta i mer och få upp pulsen, men när det var klart gick jag in på toaletten och grät lite. Det är så jag får ut min frustration, jag gråter. Jag kommer till en gräns där det bara brister. Tillslut samlade jag mig och slutförde programmet, tänkte att jag fick rycka upp mig och försökte fokusera på varför jag gjorde detta...
 
Efter träningen kände jag mig inte alls nöjd och grät lite till. Så nu känns det lite bättre! Men vad är väl livet utan hinder och motgångar?
 
Det är ju trots allt motgångarna som gör att man ställs på prov, antingen kastar man in handduken och tackar för sig, eller så kämpar man lite hårdare och biter tänderna sammen.
Jag väljer att bita tänderna sammen.
 
Imorgon är en ny dag, och då ska jag träna med en vän så det blir bra. Jag triggas ju av att ha någon som pushar mig, och vi tränar väldigt bra sammen! :-)
 
Kosten går iaf bra, det enda jag är sugen på är sushi.. Jag är glad för att det inte är någon annan skitmat, haha.
 
Nu ska denna här rycka upp sig och laga 8 st matlådor inför nästa 4 dagarna!
Orkar.knappt.skriva.
Ungefär så känner jag just nu.. Trots att jag varit seg i kroppen idag så gav jag järnet på träningen, orkar knappt tänka nu.. Jag ska hoppa i duschen, förbereda morgondagens frukost då jag börjar jobba kl 6 och planera nästa kommande 4 dagarna. Det ska jag göra innan jag kan krypa ner och stänga mina gröna :-)
 
Därför blir detta inlägget väldigt kort. Jag känner att jag behöver ladda med sömn för att kunna ge järnet imorgon igen! Det är ju trots allt första avstämningen på lördag, var 10e dag gör man en avstämning.. Och jag är så sjukt nyfiken!
 
Jag skulle slå gårdagens förbränning idag, jag missade det med 30kcal........ surt. Men hade 15min kvar tills jag var tvungen att få i mig mat, så då valde jag att gå hem och fylla på med energi. Imorgon kommer en ny chans som tur var, DÅ ska det slås! :-)
 
Hej svejs och godnatt!
 
 
Föresten, jag var förbi butiken förut och skulle handla naturell yoghurt 0,5%, men varför står det inget på förpackningarna om hur mycket % fett det är i?! Det ska tilläggas att jag bor i Norge :-)
Tjohoo, idag gick träningen snäppet bättre! Tungt och härligt :-)
 
 
 
På tisdagar jobbar jag sent så då tog jag mig en skön sovmorgon, gick upp kl 10 och åt min lyxfrukost. Till mellanmål innan träningen testade jag att göra kvargplättar med hallonsås, det var helt ok! Men mättande var det!
140g Kvarg/kesella( kesam for dere i Norge;-) ), 15g fiberhavregryn, 3 äggvitor= mixa. Värm 40g hallon i en kastrull som du har på plättarna
ca 123 kcal om jag inte minns fel :-)
 
Nu ska jag bara förbereda morgondagens mellanmål som ska med till jobbet, sen är det på tiden att hoppa i säng!
Oh herre min gud.. Nu ikväll efter jobb och träning var jag helt färdig! Det tog mig drygt 1 tim att hoppa i duschen från det att jag kom hem. Men kanske inte så konstigt efter att ha varit uppe sedan kl 05.15 :-)
 
Träningen gick för övrigt väldigt bra, börjar känna mer och mer av träningen i kroppen nu, och det är bara 5e dagen!
 
Maten går också bra, inget fusk! Men ska erkänna att just maten tar stor del av min hjärnkapacitet.. Du hinner knappt gå på toa så är det dags att äta igen! Det är väl en vanesak helt enkelt :-) Dock märker jag ju skillnad nu när jag äter max var tredje tim, blir aldrig sådär superduperjättehungrig,inga blodsockerfall och inget sötsug! Haha, lite faschinerande är det ändå att kroppen/hjärnan blir så beroende av något... Så som socker och onyttig mat, trots att jag inte känner något sötsug så kommer jag helt plötsligt på mig själv med att tänka på just det. Men jag ska övervinna det!
 
Ikväll testade jag ett nytt mellanmål, jag har fått mig en ny favorit! Mangocreme med hallon och passionsfrukt, superenkelt att göra. Fick nästan en känsla av att det var som en dessert :-)
Mixa 40g mango och 140g lättkesella, toppa med 40g hallon och en halv passionsfrukt, yummie!
 
 
 
En av fördelarna med pulsklocka; Du får ett kvitto på vad du har gjort!
 
Idag har varit en bättre dag! Härligt :-)
Oh herregud, vad jag svettades under träningen idag! Så jäkla skönt! Men mellan de första 4-5 dagarna är det normalt att börja svettas mer.
 
Jag la också på lite mer vikter där jag kunde, under cardiodelarna körde jag på crosstrainern istället och det gick hur bra som helst. Första delen körde jag intervall och andra delen ett jämnt högt tempo med motstånd. Underbart när man känner att man kommit igång ordentligt med träningen!
 
Nu ikväll har jag ordnat matlådor till både lunch och middag för 4 dgr framöver, och mitt upp i allt ringer mitt alarm på mobilen, oops dags för mellanmål haha. Så jag fick slänga ihop en smoothie av lättkesella, äpple, kanel och lite vatten. Tro't eller ej, men det var riktigt god!
 
Eftersom planering och framförhållning är a och o, så gjorde jag även iordning morgondagens frukost. Jag börjar kl 6 så då är det skönt att slippa lägga tid på frukosten, därför gjorde jag en frukostsmoothie som är lätt att ta med sig.
 
Första helgen är nu snart över, skönt känner jag! Det har gått upp och ner, men jag är otroligt nöjd över mig själv för att jag inte har fuskat! Ingen alkohol, inget sött eller socker, ingen onyttig mat.. Nu känner jag mig redo för en ny vecka imorgon. :-) Längtar redan tills jag slutat och ska snöra på mig träningskorna och gå in i min fokusbubbla!
 
600kcal fattigare ;-)
 
Äpple-och kanel smoothie, mycket godare än vad det ser ut.
 
Frukostsmoothie; 40g blåbär, 30g hallon, 140g lättkesella, 1,5 dl lättyoghurt, 50g osockrad musli och lite vatten.
 
Redo att ta med!
 
Har ätit den bästa frukosten idag, kan vara så att jag hittat en favorit! Dock blir det de dagar jag har lite mer tid på morgonen.. Jag är av den typen som gillar att göra det lite extra mysigt/lyxigt på tex söndagar, och efter de frukostar jag ätit hittills så är detta lyx :-)
 
 
 • Gröt på 40g fiberhavregryn, 2dl vatten och kanel
 • 2 st knäckebröd, med 40g lättkeso och skinka
 • 1,5 dl mjölk
För mig som inte gillar att ha mjölk till gröten men gärna dricker mjölken var det lyx! Haha, snacka om att man redan har börjat förändras... Och härligt mätt blir man också!
 
Nu är det dags för lite jobb samt träning! Hoppas på en fin söndag :-)
 
Idag började hjärnspökena komma fram, ni vet då när det börjar en brottningsmatch i hjärnan mellan den negativa sidan och den positiva sidan, eller det kanske bara jag som är lite knäpp? haha
Iallafall, så har det gått i perioder idag.. Ena stunden har jag tyckt det varit piss, andra stunden inga problem.. Ena stunden tycker jag att jag är hungrig hela tiden, andra stunden så är jag inte alls hungrig hela tiden. Har börjat få lite ont i huvudet under olika tidspunkter, antingen är det pga mina ögon (vet att jag bör kolla upp min syn, eftersom jag har ont i ögonen eller huvudet efter att ha spenderat för mycket tid framför datorn och jag ser mycket sämre än tidigare) eller så är det nu kroppen börjar märka av förändringen.. Försöker tänka på att dricka mycket om dagen.
 
Som person så är jag ibland lite väl orolig över saker och ting i onödan.. Även om jag inte behöver vara det! Jag är orolig över att jag äter antingen för lite eller för mycket, jag vill ju att det ska vara perfekt så resultaterna kommer. Trots det så vet jag att det inte är bra att tänka för mycket på resultaterna eller känna sig stressad över det, för det kan faktiskt bli påverkat, försöker bara lita på mig själv över att jag gör rätt, men dagar som dessa är det lite tuffare än vanligt. :-)
 
Idag hade jag också första sötsuget; GE MIG SOOOOOOCKEEEEEER skrek den negativa sidan av hjärnan till mig, men som tur var så är den positiva sidan starkare! Jag botade det med ett mellanmål av keso, äpple och kanel. Jag har innan fitnessfighten startade haft ett helt jävligt sockersug, och botat det med värsta tänkabara; socker. Det är dels det jag vill uppnå med denna månaden också, att bli av med sockersuget. Komma ur sockerträsket. Och ja, det ska bara gå! Helvete asså! Dagar som dessa hjälper det väldigt mycket av att ha denna bilden som bakgrundsbild på mobilen:
 
 
EVERYDAY IS A STEP CLOSER!
 
 
Tredje dagen med träningen, förbrände inte lika mycket kalorier idag men det kan ha att göra med att jag tränade 1 tim innan jag skulle äta lunch, hade förmodligen inte orken eller den energi som jag borde haft. Nästa gång det blir så ska jag byta på mellanmålet innan och lunchen/middagen. Men dessa 3 dagarna när vi haft samma program har jag bara fokuserat på tekniken och inte haft så mycket vikter. Men jag som älskar att få ta i och bita tänderna sammen (läs: skrika och stöna haha) ska nu ändra på det, fr imorgon blir det tyngre vikter, men fortfarande så jag har kontroll. Har hela tiden i bakhuvudet att jag ska hålla ut i 1 månad(resten av livet), jag vill inte tröttna! Under andra cardiodelen löper jag intervaller på löpbandet och där börjar mitt högra knä säga ifrån, får nog testa att köra en annan form av cardio.. Är livrädd för att få skador nu när jag ska köra den här fighten fullt ut! Jag SKA träna varje dag, så är det bara.
Träningen gick bra idag också, trots att jag gjorde det själv! Man blir så bortskämd när man tränar med PT, jag behöver verkligen ha en bredvid mig som pushar, jag ger alltid det där lilla extra då. Men är man inte gjord av pengar får man se till att vara sin egen PT och skärpa till diciplinen ;-) Har man siktet inställt på ett mål är det lite lättare såklart, men när man väl befinner sig mitt under träningen och det är jobbigt, det svider och gör ont... Då är det lätt att bara ge upp ibland. MEN, smärtan går ju över, det kanske bara handlar om några få sekunder sen är det över! Det GÅR, man måste bara bestämma sig för det.
 
Idag är det fredag, och jag tänkte pröva en variant av "glass", som får bli mitt fredagsmys. Nämligen lättkesella med hallon och lakritspulver, mixa och så in i kylen lite så det blir "stelt".. Kombinationen hallon och lakrits gillar jag väldigt mycket så hoppas verkligen detta blir bra!
 
Har du klarat av att skapa dåliga vanor så klarar du att skapa nya goda vanor! Simple as that ;-)
Då var vi igång!!!
Första dagen är nu gjord, den har gått över förväntan bra! Och det bästa är att jag inte har känt något sötsug. :-) Så jäkla gött! Imorgon är det fredag och då kommer första prövningen; inget glas rött eller "fredagsmys", men då gäller det att tänka smart, jag ska ordna mitt egna fredagsmys i form av en smarrig smoothie som kvällsmål! För att skapa nya goda vanor gäller det också att vara positiv och "lura" hjärnan.. Det som faschinerar mig är att det behöver inte vara onyttigt med massa fett och socker för att vara gott! Idag har jag ätit god mat hela dagen, jag har inte känt mig tungt mätt utan haft en bra balans genom hela dagen, därav inget sötsug såklart! Och det har passat smaklökarna dessutom, hur bra som helst ju! Nu i början är det såklart ett pussel med att planera när man ska äta, vad man ska äta, när man ska träna osv, men tillslut kommer man ju in i en ny god vana :-)
 
Igår var jag i Sverige för att handla in all mat, nya träningsskor, en matvåg, en blender osv. Så nu är kyl och frys full med nyttigheter, goda dessutom! Träningskorna använde jag på första träningspasset ikväll med PT-Line och de satt som ett smäck, digg med nya skor att träna i! Jag har en tendens att använda mina skor för länge så de tillslut inte har någon bra funktion längre,haha.
 
Så hur gick då det första träningspasset? Jag var exalterad inför det och det gick muy bien! Det var härligt att köra igenom hela kroppen och få upp pulsen under cardiodelarna. De första dagarna ska jag fokusera mer på tekniken och satsar på att slita ut mig mer under cardiodelarna, så jag har helt klart varit mer sliten efter träning men det kändes så bra att ändå känna kontroll! Jag gjorde ändå av med 600 kcal så det ser jag som en bra första träning :-)
 
Så här ser träningsupplägget ut:
 • Cardio 10 min, komma upp över 85% över maxpulsen
 • Övn 1-3 ggr 2 m 15 reps.
 • Cardio 10 min, komma upp 85% över maxpulsen
 • Övn 4-6 ggr 2 m 15 reps.
 • Övn 7-9 ggr 2 m 15 reps.
DONE! Allt som allt tar det 1 tim, och det gick ruskigt fort! Detta passade mig superbra, just för att man delar upp det så pass så man inte hinner tröttna :-) Jag kan också tillägga att efter 3 dgr med samma upplägg kommer det bytas ut 1 ny övn varje dag.
 
Min mat idag:
 • Frukost; osockrad musli m lättyoghurt, två äggvitor och tomat.
 • Mellanmål 1; Lättkeso m äpple och kanel.
 • Lunch; Ceasarsallad ala FF (pasta,kyckling,sallad/grönsaker,lättkesella m kryddor)
 • Mellanmål 2; Smoothie på lättkesella och hallon
 • Mellanmål 3; Två knäckebröd m makrill i tomat.
 • Middag; Snabbwok m köttfärs, grönsaker, bulgur och chilikeso.
Jag bytte på mellanmål3 och middagen just för träningen. Och tro mig, allt detta var gott! Förutom äggvitorna som jag hade lite svårt att få ner.. Det växte i munnen. Men då får jag hellre ta något annat om det fortsätter så!
 
Idag har jag lagat matlådor så jag har fram till söndag, då blir det en ny omgång med matlådor för 4 dagar, passar mig perfekt som gillar att planera och förbereda.
 
Imorgon är det en ny dag och nya tag, ser fram emot träningen! :-) Då ska jag träna själv men det kommer gå fint, här ska det svettas!