Frukost, dansband och köttsoppa.

0kommentarer

Johanna ringde förut, gapskrattade och sa åt mig att sätta på tv4.. okej? Rolandz på tv.. haha. Rätt kul faktiskt. När man ser folk svänga sina lurviga i folkparker får man härlig sommarfeeling. Dansband ger en härlig sommarfeeling. Jag vill ha sommar, semester, ljuvliga dagar/kvällar, en kall öl på en uteservering med vänner och det NU! Har satt igång Spååtify(förlåt, men jag kan inte låta bli att skriva med å. internskämt.) och tar fram alla dansbandslåtar som finns, typ. Jag är en allätare när det gäller musik. Nästan allätare iaf. Och då inkluderas även dansband, tro't eller ej. Dansband gör en glad och sprallig. Glad på livet och sprallig i benen.

På tal om dansband. När vi bodde i Åsarp och jag var under 10 (minns ej exakt ålder) så åkte mamma och pappa många gånger till Olstorp(stor folkpark utanför Skövde) för att dansa och umgås. Jag fick hänga med såklart. Himlans kul var det faktiskt. Det var folk överallt, på kärleksstigen, i baren, på dansgolvet, vid chokladhjulen. Och musiken hördes över hela stället. Pappa tog mig upp på dansgolvet och buggade med mig och jag hade skitkul! Jag tycker än idag att det är skitkul att bugga! Dock ingen höjdare på bugg, men takt har jag ;) Lärd av pappa hemma i vardagsrummet.

Idag hade jag Johanna och barnen på besök, de var frusna och ville bada. Medans de lyxade till det sprang jag upp och ner till tvättstugan. Haha, när de var klara var de rätt möra kan jag säga.. Och hungriga. Snäll syster/moster som jag är drog jag iväg till Ica och handlade Köttsoppa. 20 kr. Som hittat ;) Fixade ihop lite mackor, kokade soppan och vips så var det fixat! Skönt för dem att slippa fixa lunch.

När de hade åkt hem igen så drog jag ut på en härlig långpromenad med Anna, Hanna och Hannas vovve. Så jäkla skönt! Gick en sjuhelsikes promenad igår också, fram och tillbaka till Norrmalm. Jag bor i Hentorp. Det tog väl sisådär 1h 40 min. Underbart med musik i öronen. Det är livsnjut :)

Tänkte att det var dags att få in lite vv i vardagen för er! Här följer lite tips på olika frukostförslag:
Alla har propointsvärdet 8.

Fil och flingor(1 portion)
2 dl lättfil
½ dl fullkornsflingor
1 dl bär
2 skivor tunt knäckebröd
2 tsk lättmargaring
4 skivor skinka, 40g
paprikaringar
2 dl juice

Grötfrukost(1 portion)
1 dl fiberhavregryn
2 dl vatten
3 aprikoser, torkade
1 dl lättmjölk
1 skiva rådbröd med hela korn
1 msk mjukost max 10%

Bullfrukost(1 portion)
1 franskbrödsbulle a 50g
2 tsk lättmargarin
4 skivor saltrulle, 40g
sallad, tomat, gurka, paprika
2½ dl lättmjölk
3 tsk kakaopulver

Alltid kul att testa på nåt nytt och bra med variation!

Nästa tips får nog bli mellanmål. Jag tycker det kan vara svårt att vara påhittig när det gäller just mellanmålen så är ni fler som vill ha hjälp är det bara att hålla utkik :)

Jag som skulle ha kollat på Paradise Hotel, fastnade här istället. Med spååtify och dansband ;) Äsch! Jag är hög på livet och ska fortsätta njuta nu.

Godnatt!


Kommentera

Publiceras ej