Hur lyckas man?

7kommentarerLite pepp och råd till er som också kämpar med att gå ner i vikt!

Skriv upp allt ni äter! Jag lovar, då "fuskar" man inte och man ser svart på vitt vad man egentligen stoppar i sig.

Träna! Det är a och o. Alla är vi olika, vi gillar olika träningsformer och vill kanske inte lägga hur mycket tid som helst på det, men en promenad på minst 30 min varje dag hinner man med. Och för att kombinera kan man ta en cykeltur ett par ggr i veckan. Eller bli medlem på ett gym och be dem om hjälp hur du ska gå tillväga för att lyckas gå ner i vikt, de är där för din skull. En del kanske tycker att det är dyrt att gå på gym, men se det som en investering i ditt eget liv!

Planera! Gör storhandling och köp hem allt ni kan tänkas behöva för varje vecka, planera matlista så ni ser dag för dag vad ni ska äta. Gör också storkok, matlådor som ni kan frysa in i frysen och ta fram när ni kommer hem en dag och är hur hungriga som helst. Då är det lätt att ta det som finns tillgängligt och det är oftast mackor,kakor, ja det som finns i skåpen. Och det är det man vill undvika genom att ha måltider färdiggjorda.

Maten! Det finns nuförtiden hur mycket som helst som ska få dig att gå ner i vikt. Drycker,pulver,barer som ersätter måltider. Min åsikt vad det gäller att ersätta måltider är att det känns helt absurt! Du behöver äta riktig ordentlig mat för att orka med i vardagen och allt vad det innebär, kroppen behöver all näring och vitaminer den kan få. Det finns de som gärna vill fuska sig fram till sin normalvikt genom att tex ta till sådana här drycker, pulver osv och inte tränar. Men du måste självklart träna också! Det blir tillslut en god cirkel när du äter rätt och tränar. DÅ mår kroppen bra ska ni se :-) Vet man inte vad man ska äta? Kolla runt på nätet, kokböcker för att hitta det som passar just dig. Alla är vi olika och allt passar inte alla. Det finns hur mycket som helst nuförtiden att få reda på, men passa er för alla farliga dieter. Se till att träna och äta sunt istället! Det tjänar ni mer på i längden :-)


Välkomna med tips om ni har några på lager som ni vill dela med er av! Bara kul att få lära sig mer :-)

7 kommentarer

Anna

30 Apr 2010 11:52

Hej!

Vill bara säga att jag tycker att du varit (och är) jätteduktig!!!

Kram

Anonym

30 Apr 2010 13:40

Hej Linnea!Vilken resa du har gjort!! Jag bara gapade när jag läste om dig på Johannas blogg. Va duktig du är, jag önskar att jag hade din styrka och självdisciplin!

Du tatuering på armen är superball! Vad står det?Kram!

helene

30 Apr 2010 13:58

Hej!Duktigt av dej att ta tag i din övvervikt! Önskar att jag gjort det samma i din ålder men för mej tog det 20 år till... Nu har jag lyckats gå ned 60kg och gör som du äter nyttigt, motionerar som fan och va bra men mår då!! Håller tummarna! Vad är ditt slutmål då???

Jag kommer snart tillbaks och kollar läget! Kram!!

elin

30 Apr 2010 15:03

Hallå :) Jag hittade till dig via Johannas blogg jag säger bara WOW :) Man blir imponerad av dig som har den kraft och viljan till att göra en stoor resa :) Inte många som klarar att hålla ut så som du gör, jag säger bara KÄMPA PÅ! Du är riktigt duktig :) /Elin

Karin

30 Apr 2010 16:57

Duktiga du!!!Du är kanonsnygg!

Kim Kardashian fanblogg

30 Apr 2010 21:04

inspirerande!!!! unnar du dig något från den "goda hyllan"? :)

Cornelia

01 May 2010 15:20

Hej Linnea, jag som säkert många andra hittade hit via din systers blogg. Måste ta mig tillfälle att säga ett stort grattis till din viktminskning. Vilket superjobb du har gjort. Jag är själv en viktkämpe som bloggar i mot och medgång, upp och nedgång - just nu lite väl mycket upp men jag ska ta tag i det snart igen. Har bloggat i dryga två års tid och det har gått lite upp och lite ner som sagt, men mest ner. Allt som allt minus ca 20 just nu, men några kilon kvar :-) Gillar ditt inlägg med tipsen för en bra viktminskning. Mycket bra råd! Svårare än så behöver det inte vara. Jag tittar in snart igen. Ha en skön Valborgshelg.

Cornelia

Kommentera

Publiceras ej